Τηλ. +30 6973 346777

history banner3

Ιστορία

 

Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1947 στην περιοχή του συνοικισμού Καραμπουρνάκι. Είναι ένας από τους παλιούς συλλόγους της περιοχής που κατόρθωσαν να επιβιώσουν έως σήμερα.

Αρχικά ο σύλλογος στόχευε στην ίδρυση τμημάτων ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμβησης, στίβου και γυμναστικών επιδείξεων. Απ' ότι φαίνεται όμως, το μόνο τμήμα που λειτούργησε, τελικά, ήταν το ποδοσφαιρικό.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή που διοικούσε αρχικά το σύλλογο, είχε πρόεδρο τον Χ. Θεοφανίδη και αντιπρόεδρο τον Δ. Βιρβίλη. Ο Αθλητικός Όμιλος Καραμπουρνάκι «ο Ποσειδών», όπως ήταν το αρχικό του όνομα, ήταν ένα ερασιτεχνικό σωματείο μιας συγκεκριμένης συνοικίας, όπως και αρκετά άλλα που υπήρχαν σε άλλες συνοικίες.

Τα έσοδα προέρχονταν «από εισφορές και δωρεές των μελών», από το χαρτζιλίκι των παικτών και από λαχνούς που είχαν ως συνήθη έπαθλα ψάρια ή ένα τενεκέ λάδι.

Ο σύλλογος χρησιμοποιούσε για γήπεδο το χώρο όπου βρισκόταν η παράγκα - καφενείο του Π. Ιωσηφίδη, πατέρα του Σάββα Ιωσηφίδη, που ήταν παίκτης του Ποσειδώνα.

Οι παίκτες μετακίνησαν με τα χέρια τους την παράγκα - καφενείο, σύμφωνα με προφορική μαρτυρία, ώστε να μην εμποδίζει και να μπορέσει ν' ανοίξει ο χώρος της αλάνας για να μετατραπεί σε γήπεδο.

Το 1952 ο σύλλογος διαλύεται προσωρινά. Κύρια αιτία η στράτευση πολλών παικτών του, ενώ άλλοι μετεγγράφτηκαν στον Π.Α.Ο.Κ. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1957, ο σύλλογος επανιδρύεται από τους Παναγιώτη Χατζηνικολάου και Πέτρο Μελιδώνη.

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ποσειδών Καλαμαριάς, όπως ονομάζεται σήμερα, διατηρεί, εκτός του ποδοσφαιρικού τμήματος και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου, τμήματα Μπάσκετ και Κολύμβησης.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο κ. Γιώργος Μαζουλουκτσής.strength 1

Η ομάδα του Ποσειδώνα το 1956 στο γήπεδο του ιδρύματος «Ο Αριστoτέλης». Όρθιοι από αριστερά: Δεύτερος ο Βασίλης Χατζηζαφειρίου, τέταρτος ο Άγγελος Σαλάμπασης, πέμπτος ο Ιωάννης Παπατσεχιλίδης, έβδομος ο Ιωάνης Καρακασίδης, και όγδοος ο Παναγιώτης Βραχνός. Στην κάτω σειρά, ο Μιχάλης Κατσανίδης, ο Αντώνης Μπατανίδης, ο Ιωάννης Σαρβανίδης, ο Γρηγόρης Σόκορας και ο Στέλιος Μπουντέλης.

πηγή: ΙΑΠΕ, Ιδιωτική Συλλογή Άγγελου Σαλάμπαση

Στοιχεία Επικοινωνίας

Α.Γ.Σ. Ποσειδών Καλαμαριάς - Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Δημοτικό Γήπεδο Καλαμαριάς «Αριστοτέλης»

Πόντου & Αγ. Νικολάου Καλαμαριά 55132
Ελλάδα
ΤΗΛ.  +30 6973 346777
info@poseidonasfc.gr

newsletter εγγραφη

 idrogios      thessgiros     AROMATA      logo anatoliko remelonasladicasa afitos logo

ygiakostopticthemisserf

 

Κρεαταγορά Ο ΣΟΧΟΣ - Μότσανος Γεώργιος